ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κλεοπάτρα Δευτεραίου - Γωγάκου

Home / ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
research_web_h

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Υποψήφια διδάκτορας με θέμα: Ψυχοκοινωνικά προβλήματα σε ασθενείς με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο χωρίς εμφανή εγκεφαλική προσβολή.

Στα πλαίσια της Διδακτορικής μου Διατριβής μελετώ ασθενείς με ΣΕΛ χωρίς εμφανή νευρολογική σημειολογία για αρχόμενες νευροψυχιατρικές διαταραχές. Οι ασθενείς της μελέτης θα υποβληθούν σε πλήρη κλινική και εργαστηριακή εξέταση, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και θα απαντήσουν σε εξειδικευμένα διαγνωστικά εργαλεία για την ανεύρεση νευροψυχιατρικών διαταραχών. Αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη τετοιου είδους μελέτη που γίνεται στον ελληνικό πληθυσμό.

Στα πλαίσια διεξαγωγής της διπλωματικής μου εργασίας υπό την επίβλεψη του καθ. κ. Γαρύφαλλου, μελέτησα την επίδραση των κλιματολογικών παραγόντων και των μεταβολών τους  στην επιδείνωση του αρθρικού άλγους σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα.  Τα περιστατικά που συμπεριλήφθησαν στη μελέτη προέρχονατν από το εξωτερικό ιατρείο ρευματικών νοσημάτων της Δ’ Παθολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Συμμετοχή  στη Δ’ Παθολογική Κλινική και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου  Θεσσαλονίκης (ιατρείο νοσημάτων του συνδετικού ιστού) καθώς και στα ερευνητικά  πρωτόκολλα της κλινικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ | ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ | ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Ρευματολογία

Ιανουάριος 2008 – Μάρτιος  2009  (α´κύκλος).
Διετούς διάρκειας μηνιαίο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ειδικευομένων ρευματολογίας με συμμετοχή αναγνωρισμένων ελλήνων και διεθνών επιστημόνων – εισηγητών από το χώρο της ερευνητικής και κλινικής ρευματολογίας.

Μάρτιος 2011- Νοέμβριος 2013 (β´κύκλος)
Τριετούς διάρκειας μηνιαίο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ειδικευομένων ρευματολογίας με συμμετοχή αναγνωρισμένων ελλήνων και διεθνών επιστημόνων – εισηγητών από το χώρο της ερευνητικής και κλινικής ρευματολογίας

Σεπτέμβριος 2015 –εως σήμερα  (γ΄κύκλος)
Τριετούς διάρκειας μηνιαίο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ειδικευομένων ρευματολογίας με συμμετοχή αναγνωρισμένων ελλήνων και διεθνών επιστημόνων – εισηγητών από το χώρο της ερευνητικής και κλινικής ρευματολογίας.

Υπότροφος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφίων (ΙΚΥ, 2006)
Υπότροφος του ΙΚΥ μετά από πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για την ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής μου ειδίκευσης στην  Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία.

Υπότροφος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ (2016, μετά από ανοικτό διαγωνισμό).

Καθηγήτρια δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ – Μέλος επιτροπής εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ .

Παρουσίαση περιστατικών αίθουσα διαλέξεων του  Εργαστηρίου Έρευνας  Παθήσεων Μυοσκελετικού, στα πλαίσια  του εκπαιδευτικού προγράμματος του εργαστηρίου.

Συγγραφή κεφαλαίου σε βιβλίο

microphone